Met leerlingen en ouders

We werken iedere dag met onze leerlingen. Zij maken onze school speciaal. We praten graag en veel met hen om zo te weten te komen wat er bij hen leeft. Daar kunnen we ons onderwijs op aanpassen.

Leerlingenraad

Onze school heeft een leerlingenraad. Deze raad heeft ook overlegmomenten met de leerlingenraad van de Borgloschool in ons KindCentrum.

Goed om te weten

Leerlingen mogen aansluiten bij gesprekken die hen aangaan. Bijvoorbeeld als het gaat om hun eigen ontwikkeling. Dit doen we in de vorm van een leerlinggesprek. In de midden- en bovenbouw kunnen leerlingen ook aansluiten bij het oudergesprek. Dat zien wij graag maar overleggen we vooraf met u.

Samen met ouders

Ook met ouders werken we nauw samen. Onze leraren hebben veel contact met ouders. Op vaste momenten, maar ook wanneer u daar als ouder behoefte aan heeft. Of als de leraar het nodig vindt.

Daarnaast hebben we een actieve groep ouders die deelneemt aan onze klankbordgroep. Drie keer per jaar komen we samen om vraagstukken en ideeën met elkaar te bespreken en vrijblijvend advies aan elkaar te vragen.

Samen weten we meer

Hoe gaat het op school? Hoe ontwikkelt uw kind zich? Dit zijn vragen die elke ouder heeft. Omgekeerd zijn wij benieuwd hoe u uw kind ziet. Hoe gaat het thuis? Valt er iets op of zijn er bijzonderheden? Op allerlei manieren en momenten houden we graag contact met u als ouder.

Zo blijft u op de hoogte: 

  • Via de nieuwsbrief. Dit is een informatiebrief waarin we u op de hoogte houden van belangrijke schoolzaken en activiteiten.

  • Via het Linde-magazine. Dit verschijnt twee keer per jaar.

  • Via www.linde-deventer.nl. Hier vindt u actuele informatie over het onderwijs, de school en andere belangrijke zaken.

  • Via www.kindcentrumborgele.nl. Hier vindt u informatie over het KindCentrum.

  • Via Klasbord. Hier informeren we u over wat er gebeurt in de groep van uw kind. Als de leraar iets persoonlijks met u wil bespreken, neemt hij telefonisch of per e-mail contact op.

Oudergesprekken 

Is uw kind nieuw op onze school? Dan komt de groepsleraar op huisbezoek om kennis te maken. Daarna krijgt u drie keer per jaar een uitnodiging voor een oudergesprek. Wilt u tussendoor iets bespreken over uw kind? Dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen. De leraren zijn bereikbaar van 8.00 uur tot 8.15 uur en vanaf 14.30 uur. Voor een uitgebreider gesprek kunt u altijd een afspraak maken.

Ouderraad

De ouderraad (or) bestaat uit een aantal enthousiaste en betrokken ouders. Zij organiseren verschillende activiteiten. Gemiddeld komen ze eens in de zes weken bij elkaar. Er is ook een vertegenwoordiger van het team bij. Als u het leuk vindt om lid te worden van de ouderraad, dan kunt u dit aangeven bij de leraar van uw kind.

Hulpouders

Hulpouders helpen leerlingen bijvoorbeeld bij lezen. Ook ondersteunen ze bij uitstapjes en andere schoolactiviteiten. Vindt u het leuk om af en toe te helpen, geef het dan aan bij de leraar.

Meekijken

Er zijn speciale kijkdagen bij de zwemles en de gymles. Deze vindt u in de jaarplanning en op de website. Ook is er een lente- en een herfstcafé en zijn er inloopochtenden en -middagen.

Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad (mr) op school is een wettelijk verplicht orgaan waarin ouders en personeelsleden meepraten en meebeslissen over ons schoolbeleid. De mr bestaat uit twee geledingen: de oudergeleding en de personeelsgeleding. De oudergeleding vertegenwoordigt hierbij de ouders van de leerlingen. Zo zijn zowel ouders als personeel betrokken bij ons schoolbeleid.

De mr overlegt met de directie over belangrijke schoolzaken zoals verbeteringen in het onderwijs, vaststellen van vakanties en vrije dagen, veiligheid op school of de manier waarop ouders betrokken willen en kunnen zijn. Afhankelijk van het onderwerp moet een school advies en/of instemming vragen aan de medezeggenschapsraad voordat een besluit wordt genomen. In sommige gevallen is informeren van de mr voldoende.

Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad 

Onze school maakt deel uit van Stichting De Onderwijsspecialisten. Ook zij hebben een medezeggenschapsraad: de gmr. Hierin zitten ouders en medewerkers van álle scholen van de stichting. De gmr praat mee over onderwerpen die belangrijk zijn voor al deze scholen in speciaal onderwijs. Lees meer op www.deonderwijsspecialisten.nl/gmr.